banner

2022 én 2023 staan in het teken van ICT Security | Veilig werken

“De interesse in ICT-security en de benodigde awareness zijn gegroeid het afgelopen jaar”, merkt Zeger van Twillert, eigenaar T-ICT op. “Dat is positief! Dat onze klanten het belang van veilig werken inzien. Daarmee is ook ons eigen portfolio op dat gebied gegroeid.” Hoe zag 2022 er dan uit en wat brengt 2023? We vroegen het aan Zeger.

Dé thema’s? Veilig werken en verduurzamen

2022 stond in het teken van ICT-security en de verduurzaming van T-ICT zelf. “Gelukkig zit ICT-security steeds meer op het netvlies van de ondernemer. Goede beveiliging is namelijk nooit een nice to have geweest, maar altijd al een musthave.” En hoe zit het dan met de verduurzaming? Zeger vertelt: “Hier zijn we al een aantal jaar mee bezig. Verduurzamen is voor ons een continu proces.”

Dít zijn onze uitdagingen

Natuurlijk waren er ook uitdagingen voor T-ICT. Zeger: “Net als veel MKB’ers zien ook wij onze kosten omhooggaan en dat maakt het ondernemen er niet gemakkelijker op. Een datacenter verbruikt nu eenmaal veel energie, maar is wél van groot belang voor onze business en die van onze klanten bijvoorbeeld. Maar we hebben tegelijkertijd ook te maken met afhankelijkheden, zoals oplopende levertijden van hardware. We kunnen een project nog zo goed plannen, als we moeten wachten op bepaalde hardware, dan schuift onze planning én dus ook het project gewoon op. Dat is soms best een uitdaging. Zowel voor ons als de klant.”

Trots op groei en kwaliteit

Maar er is gelukkig ook veel om trots op te zijn. Zoals de opnieuw behaalde ISO-certificeringen. “Dat is niet zomaar even een certificaat halen, maar een doorlopend proces waar wij iedere dag weer energie insteken. Deze certificering leidt immers tot meer kwaliteit, efficiëntie en structuur. Ik ben ook trots op onze klanten en het vertrouwen dat ze ons geven. Zij maken het mede mogelijk dat we onze dienstverlening kunnen uitbreiden, zodat we ze te allen tijde met de juiste producten kunnen helpen. Én dat wij Guardian360 Platinum Partner zijn geworden is ook één van onze hoogtepunten. Onze klanten zien echt de meerwaarde van deze security-tooling”, vertelt Zeger enthousiast.

Hybride werken? Vergeet werkplekbeheer niet!

“Hybride werken is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. En dat betekent ook dat steeds meer organisaties overstappen naar Microsoft365-producten. Maar dat betekent óók dat werkplekbeheer een steeds belangrijkere rol gaat spelen om veilig te kunnen werken.” Waarom? Zeger legt het uit: “Steeds meer mensen hebben hun mail en bestanden in de Cloud zitten. Maar werken hier waarschijnlijk wel lokaal mee, vanuit Office-pakketten. Laptops die thuis gebruikt worden, moeten dan ook -juist!- goed beschermd zijn tegen cyberaanvallen. Daar draagt werkplekbeheer aan bij. En dit geldt niet alleen voor een laptop, maar vergeet ook de smartphone of tablet niet.”

Zeger kijkt met een positieve blik vooruit naar 2023: “Zoals ieder jaar gaan wij er weer voor de volle 100% voor, ook als we uitdagingen zien. We blijven investeren in ons team, ons pand en onze dienstverlening.” Ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? We gaan graag in gesprek.

NIEUWS