banner

Blog deel 2: Overstappen naar de cloud – Waar moet ik rekening mee houden?

In de cloud werken biedt voor veel bedrijven vele mogelijkheden. Waar moet je als ondernemer rekening mee houden? In het eerste blog hebben we het gehad over het belang van een goede internetverbinding, veiligheid en het type datacenter. In deel twee van deze reeks bespreken we de aandachtspunten mobiel werken en hoe goed om te gaan met data.

Mobiel werken is ‘hot’!

Medewerkers zijn steeds vaker uitgerust met verschillende apparaten. Smartphones, tablets, laptops en desktop computers. Op al deze apparaten willen ze kunnen werken. Denk daarbij aan e-mailen, documenten beheren en het managen van bedrijfsprocessen. Wanneer je als ondernemer de stap maakt naar de cloud denk dan goed na over een betaalbare mobiele internetverbinding. Daarnaast is het belangrijk dat de aanbieder een goed en betrouwbaar netwerk heeft. Ook T-ICT biedt mobiele en vaste abonnementen aan op het netwerk van KPN.

Voorkom het verlies van bedrijfsdata

Ook al werk je in de cloud, het is belangrijk om regelmatig een back-up te maken van je bedrijfsdata. Je wilt namelijk geen bedrijfsdata verliezen. Hiervoor zijn verschillende oplossingen mogelijk. Eén daarvan is de oplossing Back-Up Online. Hiermee voorkom je verlies van bedrijfsdata. Daarnaast is het zelfs mogelijk om met Off-Site replicatie je gehele ICT omgeving terug te zetten met slechts een dataverlies van 15 minuten.

Waar wil ik mijn bedrijfsdata opslaan?

Het is erg belangrijk om te weten in welke plaats je je data wilt opslaan. Staat je data bijvoorbeeld opgeslagen in de Verenigde Staten, dan gelden er andere juridische wetten dan in Nederland. Ga bij je zelf te rade hoe gevoelig je bedrijfsdata is. Heb je bijvoorbeeld te maken met persoonlijke gegevens zoals een patiëntendossier, dan raden wij aan dit altijd op te laten slaan in een Nederlands datacenter.

In het volgende deel van deze serie blogs zal het gaan over continuïteit , exit strategie en de betrouwbaarheid van oplossingen.

Bent u nu al benieuwd of u er klaar voor bent om over te stappen naar de cloud? Neem vrijblijvend contact op.

NIEUWS