banner

De beste security én goede functionaliteit voor uw ICT-systemen?
Maak nu de balans op!

Wat is voor uw onderneming de belangrijkste pijler? De beste security of goede functionaliteit van uw ICT-systemen? Het één sluit het ander niet uit, maar het kan elkaar wel in de weg zitten. Want wanneer u alles extra goed beveiligt, gaat dat vaak ten koste van de werkbaarheid. En andersom geldt hetzelfde. Wat is de juiste balans voor uw onderneming?

Iedere onderneming is uniek

Een administratiekantoor of zorginstelling heeft andere wensen op het gebied van security dan een horecaonderneming. De één werkt nauwelijks met persoonsgegevens, terwijl het voor de ander dagelijkse kost is. Online veiligheid staat natuurlijk altijd voorop, maar het moet voor de eindgebruiker wel werkbaar blijven. Hoe u dat doet?

Behoefte eindgebruiker versus gewenst beveiligingsniveau

Als eerste is het van belang om uw bedrijfsactiviteiten in kaart te brengen. Wie werken er met de ICT en welke gegevens verwerkt u? Persoonsgegevens? Wat zijn de risico’s in het geval van een datalek? En waar zitten eventuele zwakke plekken? Wanneer u antwoord heeft op deze en andere vragen, krijgt u een beter beeld van het benodigde beveiligingsniveau. Dat is stap 1. Op basis hiervan ontwerpt T-ICT uw ICT-infrastructuur. En kiest u vervolgens voor een functioneel ontwerp of gaat u voor de maximale beveiliging?

Spanningsveld tussen security en gebruiksgemak

Het is geheel aan u. Is het gewenste beveiligingsniveau vastgesteld? Ga dan ook in gesprek met uw medewerkers, de eindgebruikers. Zij zijn immers de personen die met uw ICT-systemen werken. Wat zijn afwegingen die u maakt voor uw medewerkers tussen gebruik en beheer? Welk functioneel ontwerp past het beste bij uw organisatie? Moet u in overeenstemming met de GDPR bijvoorbeeld uw security helemaal up-to-date hebben, omdat u persoonsgegevens verwerkt? Of gebruikt u ICT alleen maar om uw kassa en website draaiende te houden? Dan wilt u natuurlijk niet dat het gekozen beveiligingsniveau de werkprocessen van uw personeel vertraagt. Creëer daarom samen met uw ICT-partner balans tussen security, functionaliteit en werkbaarheid.

Bent u ook op zoek naar de juiste verhoudingen tussen security, functionaliteit en werkbaarheid? Wij adviseren u graag! Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

NIEUWS