banner

Dit is onze stagiair: Junior Systeembeheerder Hendrik Beukers

 

Hendrik, Stel jezelf eens voor!

“Ik ben Hendrik Beukers, geboren en getogen in Bunschoten-Spakenburg. Twee jaar geleden ben ik verhuisd naar Eemdijk en daarvoor woonde ik op de Gasthuisweg op een boerderij. Ontspannen doe ik door muziek te luisteren of te gaan tennissen.”

“Verder volg ik momenteel een ICT opleiding aan het ROC Midden Nederland. Ik zit in mijn laatste jaar, dus de stage bij T-ICT is mijn afstudeerstage. Het is de bedoeling dat ik veel praktijkervaring op doe en die kans krijg ik hier! Uiteindelijk moet ik het bedrijf (T-ICT) vertegenwoordigen op school. Dat betekent dat ik moet uitleggen wat het bedrijf doet en waar ze in gespecialiseerd zijn. Als ik dat haal én ik haal mijn examens dit jaar, kan ik mijn opleiding afronden.”

Hoe ben je bij T-ICT terechtgekomen?

“T-ICT staat als erkend leerbedrijf op de website van mijn school en uit mijn omgeving kreeg ik ook positieve recensies over T-ICT te horen. Toen ontmoette ik T-ICT op de stagemarkt van mijn school en heb ik contact genomen met het bedrijf. Na een korte mailwisseling mocht ik op gesprek komen om mijzelf persoonlijk voor te stellen.”

Waarom koos je T-ICT voor jouw afstudeerstage?

“Ik had meerdere e-mails gestuurd naar verschillende stageplaatsen, maar T-ICT sprak mij meer aan. Mijn voorkeur ging uit naar een bedrijf dat ICT-diensten levert aan externe klanten. Dit omdat mijn vorige stageadres ook met diensten verleende aan externe klanten en dat beviel me wel.”

Wat doe je bij T-ICT?

“Ik vervul de rol van ‘Junior Systeembeheerder’. Ik beheer externe servers, houd werkstations bij en ondersteun systeemsupport. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het oplossen van hard- en software problemen. Verder kan ik veel meekijken met collega’s en daar leer ik veel van.”

Welke werkzaamheden doe je graag en waarom?

“Ik heb geen specifieke voorkeur voor bepaalde taken. Momenteel wil ik graag alles zoveel mogelijk leren en proberen zodat ik uiteindelijk goed weet wat ik wil. Nu weet ik nog niet wat ik later specifiek zou willen bereiken binnen de I-ICT, het is zo’n breed en continu groeiend vak!”

Wat maakt jou stage bij T-ICT zo leuk?

“De sfeer in het bedrijf en de vrijheid die ze je geven vind ik heel leuk. Mijn collega’s behandelen mij niet als stagiair maar als een IT professional. Nu is het aan mij om mezelf te bewijzen. Ik zou T-ICT enorm aanraden als stagebedrijf. Je wordt heel warm en hartelijk ontvangen. Ze laten je zien waar zij mee bezig zijn en het is heel gezellig en leerzaam.”

Op zoek naar managed services, een systeembeheerder of een consultant? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

NIEUWS