banner

Eindejaarsinterview 2016 met Zeger van Twillert van T-ICT

We naderen het einde van het jaar en maken ons op voor 2017. Het ideale moment om met directeur Zeger van Twillert terug te blikken op 2016 en vooruit te kijken naar volgend jaar!

Zeger, welke ontwikkelingen op ICT gebied heb je gezien in 2016?

“De werkmethodes van klanten veranderen en zij stellen zij steeds strengere eisen aan de prestaties van systemen en applicaties. Deze moeten overal beschikbaar zijn en goed functioneren. Klanten willen simpel op locatie toegang tot alle bestanden of bijvoorbeeld in overleg met een klant snel en handig een presentatie in elkaar draaien. Tegelijkertijd speelt de beveiliging van bedrijfsgegevens een steeds belangrijkere rol. Ook merken we dat er dit jaar veel animo was voor VoIP telefonie. Men vindt het belangrijk dat ze gemakkelijk en vooral overal kunnen bellen.”

Wat heeft dat voor jullie betekend?

“Om aan de hoge prestatie-eisen te voldoen hebben wij het afgelopen jaar geïnvesteerd in ons datacenter in Hilversum, dat is uitgebreid met nieuwe apparatuur. Daarnaast hebben we ons datacenter in Bunschoten-Spakenburg uitgerust met een noodvoorziening. Op deze manieren verbeteren we aan de ene kant de snelheid van de systemen en zorgen we er tegelijkertijd voor dat klanten kunnen doorwerken, zelfs wanneer er storingen zijn. Ook hebben we onze eigen telefonie zodanig geherstructureerd, dat de klantvriendelijkheid vergroot wordt. Je krijgt ons makkelijker aan de lijn en we zijn zo beter bereikbaar. Zo kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.”

En waar ben je het meest trots op dit jaar?

“Recentelijk hebben we drie dagen storing aan onze glasvezelverbindingen gehad vanwege een lek in het graafwerk op de hele Zuidwenk, het bedrijventerrein waar wij gevestigd zijn. Er was stroom, maar geen internet via glasvezel. Ondanks de storing die veroorzaakt werd door een derde partij, is het ons gelukt om te blijven draaien dankzij onze back up. We konden zelf weer snel online en onze klanten bleven ondertussen gewoon draaien. Daar ben ik echt trots op!”

Wat zijn jullie plannen om op deze trends in te spelen?

“In 2017 gaan wij bij T-ICT ons nog meer richten op security en datalekken. Cybercriminaliteit gaat bijvoorbeeld alleen maar geavanceerder worden, waardoor gegevens meer gevaar lopen. Ook de manier waarop medewerkers documenten delen verandert en dit kan soms via een onveilige omgeving gebeuren waardoor virussen of malware binnen kunnen komen. En dan is het belangrijk om daar goed op voorbereid te zijn. Zo kunnen mensen veilig blijven werken en is de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd. De komende tijd zullen wij onze klanten met blogartikelen over relevante onderwerpen van security op de hoogte houden en aan de hand van klantverhalen tonen hoe security ingericht kan worden en wat het resultaat hier van zal zijn. Houd onze kanalen goed in de gaten!”

NIEUWS