banner

Eindejaarsinterview met Zeger van Twillert: hét thema is veilig werken

Het einde van dit kalenderjaar is alweer in zicht. Daarom praten we bij met Zeger van Twillert, eigenaar T-ICT. Hoe zag 2021 er voor T-ICT uit en wat gaat 2022 ons brengen? “Het overkoepelende thema is cybersecurity”, legt Zeger ons uit. Hij mag terugkijken op een succesvol jaar met het team en vertelt ons in dit interview meer over de hoogtepunten en uitdagingen. “Ondanks de pandemie hebben we een mooi jaar gedraaid. Maar wat we wel zagen, misschien juíst door het vele thuiswerken, is dat cyberbedreigingen overal en altijd op de loer liggen. Daarom zie ik veilig werken als hét thema voor 2021, maar zeker ook als één van de belangrijkste thema’s voor 2022!”

 

Altijd veilig werken

“Als strategisch ICT-partner voor onze klanten zijn wij altijd alert op cyberbedreigingen. Je kunt immers altijd ten prooi vallen aan een hacker. De vraag is namelijk niet of je gehackt wordt, maar wanneer”, legt Zeger ons uit. “Daarom stond dit jaar voor ons in het teken van veilig werken en dit thema trekken wij ook door naar 2022. En dat betekent niet alleen het implementeren van technische oplossingen, maar juist ook het creëren van bewustwording bij organisaties. Want de mens blijft de zwakste schakel.”

 

Practice what you preach

T-ICT heeft ook haar eigen ICT-omgeving veilig ingericht. Naast dat ze al jaren ISO 27001-gecertificeerd zijn, werken ze ook met tools zoals Guardian360. “Dat is een securityplatform dat ons 24/7 pentest. Als we dan toch een link leggen met de pandemie, kun je dit zien als periodieke zelftesten. Deze security-oplossing legt door de penetratietesten eventuele zwakke plekken bloot, waardoor wij ons direct kunnen verdedigen. Computervirussen muteren zich ook continu, dus daarom is tijdige detectie zo belangrijk. Want zo blijf je altijd alert en de security up-to-date en dát is precies wat wij ook voor onze klanten mogen verzorgen.”

 

Creëren van bewustwording

Guardian360 is de digitale camera van jouw computernetwerk, maar we hebben het ook over de mensen van organisaties gehad. Het overgrote merendeel van datalekken wordt veroorzaakt door menselijke fouten bijvoorbeeld en zelfs ICT’ers kunnen slachtoffer worden van cybercriminaliteit. “Een hacker weet je overal te vinden, misschien wel in het bijzonder als je thuiswerkt. Dan ben je in veel gevallen kwetsbaarder, omdat je via jouw privénetwerk werkt met andere beveiligingstechnieken dan op het werk. Daarom verzorgen wij trainingen, schrijven we securityprotocollen, houden we sessies en delen we video’s. Alles om onze klanten bewust te maken van het feit dat zichzelf goed moeten beschermen. Gelukkig erkent men de urgentie om hun werkplekken, telefonie en ICT-infrastructuur veilig te houden. En dat is al de eerste winst.”

 

Trots op actief betrokken

Afgelopen jaar introduceerde T-ICT ook vernieuwde telecomtechnieken en een ander platform. Daarmee kunnen ze klanten nog beter bedienen op het gebied van connectiviteit en het is voor de eindgebruikers ook nog eens eenvoudiger om mee te werken. “We zijn niet alleen meer afhankelijk van de grotere spelers in de markt, maar kunnen met de oplossingen van NuCall onze klanten echt maatwerk bieden. En ook nog eens sneller én goedkoper”, legt Zeger ons uit. “Ook zijn we de samenwerking met DELTA fiber aangegaan om glasvezelverbindingen in onze regio te realiseren. Dit samen met onze andere ICT-oplossingen en proactieve werkhouding naar onze klanten toe, maakt dat we echt een strategisch partner voor ze kunnen zijn. En dat zeggen we niet alleen over onszelf, onze klanten bevestigen dat ook. Onze propositie is niet voor niets ‘actief betrokken’. Het draait allemaal om samenwerken en samen bouwen. En daar ben ik best trots op, dat we dat met ons team bereikt hebben.”

 

Veilig werken is niet kostbaar

Net als dit jaar, staat ook 2022 in het teken van ICT-security en werkplekbeheer. We vragen Zeger of hij nog een tip heeft: “Bezuinig niet op veilig werken. Het klinkt misschien als een open deur, maar onze ervaring is dat deze boodschap ook vandaag de dag nog nodig is. En het mooie is: veilig werken hoeft niet eens duur te zijn! Het begint bij awareness en de juiste ICT-partner om mee te sparren. Daarna volgen de oplossingen wel.”

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

NIEUWS