banner

Endpoint security: hoe belangrijk is dat voor mijn organisatie?

Hoe veilig is uw ICT-omgeving? Is uw infrastructuur op de juiste manier beveiligd en weet u cybercriminaliteit te voorkomen? Bij gebrek aan de juiste ICT-security loopt u een grotere kans om slachtoffer te worden van een hack of bijvoorbeeld ransomware. In deze blog vertellen we meer over waarom u uw eindpunten dient te beschermen, ofwel endpoint security.

Geen reden tot paniek

De vragen uit de inleiding, heeft u daar direct een antwoord op of roept het juist op tot nóg meer vragen? Wees gerust, dit is geen reden tot paniek. Want middels endpoint security beschermt u uw kernactiviteiten tegen cyberdreigingen en dat heeft u – samen met een ICT-specialist – zo geregeld. Maar waarom is het dan zo belangrijk voor uw organisatie?

Security voor eindpunten

94% van alle cyberinbraken begint bij mensen. Zij zijn vaak de zwakste schakel op het gebied van security. De werkplekken van uw medewerkers zijn daarom de kwetsbaarste plekken van uw systemen. Het is de plek waar mensen wachtwoorden invoeren, bijlagen openen en bedrijfsgevoelige informatie verwerken. Servers maken verbindingen over het gehele bedrijfsnetwerk en smartphones komen en gaan, samen met uw medewerkers. We hebben het over de eindpunten van uw organisatie en juist daar wilt u uw beveiliging op orde hebben. Endpoint security dus.

Met cyberaanvallen, zoals phishing en ransomware, richten cybercriminelen zich op de endpoints van uw medewerkers om zo toegang te krijgen tot gevoelige data of het bedrijfsnetwerk. En daarom is goede endpoint security dus essentieel!

De belangrijkste voordelen van endpoint security zijn:

  • Volledige bescherming voor werkstations, servers en mobiele apparaten
  • Centraal én eenvoudig beheer van werkplekken
  • Altijd up-to-date security en dus ook bescherming tegen cyberaanvallen.

Vergeet uw medewerkers niet

Hoewel endpoint security noodzakelijk is, wordt het creëren van awareness voor social engineering (het misbruiken van menselijke eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, vertrouwen, hebzucht, angst en onwetendheid om vertrouwelijke informatie los te krijgen) bij uw medewerkers ook steeds belangrijker. Wilt u meer weten over dit onderwerp of bent u benieuwd hoe u endpoint security op uw organisatie toepast? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

NIEUWS