banner

Partnership T-ICT en Guardian360: securityplatform voor iedereen!

T-ICT is één van de zes platinum-partners van Guardian360 in Nederland. En daar zijn we best trots op! Het betekent dat, als het gaat om informatiebeveiliging voor organisaties, we gedegen kennis van zaken hebben. Maar ook dat we naast de technische expertise meedenken met ondernemers over cybersecurity. In de breedste zin van het woord.

Maar wat betekent deze samenwerking dan concreet voor u? Om daar een goed antwoord op te geven spreken we met Jeff Scipio, Partner Director Guardian360, en Zeger van Twillert, Directeur T-ICT.

Securityplatform voor weerbaarheid

Jeff: “We zijn een Nederlands securitybedrijf en hebben een platform gebouwd waarmee bedrijven zich weerbaarder kunnen maken tegen cyberincidenten. En om onze producten bij de eindgebruiker te brengen, werken wij samen met partners.” De ideale partner snapt volgens Jeff niet alleen het product technisch goed. “Een goede partner is -net als ons- een mensenorganisatie. Want security draait niet alleen maar om techniek, maar is veel meer dan dat. En daarom werken wij samen met T-ICT. Omdat ze ook inhoudelijk het gesprek aangaan als het om cyberveiligheid gaat. Ze weten wat er in de hoofden van hun klanten omgaat en kijken niet alleen naar kwetsbaarheden, maar ook naar de consequenties voor een bedrijf. T-ICT behoort tot de selecte groep van Guardian360 Platinum partners in de Benelux.”

Guardian360

Guardian360 is een securityvendor met een eigen ontwikkeld securityplatform welke zij in de markt zet via distributeurs en partners. In de Benelux werken rond de 130 partners samen met Guardian360. Slechts een kleine en selecte groep hebben de status van Platinum Partner. Dit zijn partners met de meeste kennis van het securityplatform. Guardian360 vindt dat iedereen ervan uit moet kunnen gaan dat zijn of haar gegevens veilig zijn. Het is hun ambitie organisaties wereldwijd te beveiligen met het beste securityplatform ter wereld. Daarom bieden ze security as a service en dat doen ze met verschillende oplossingen.

Inventariseer wensen en processen

Om een balans te realiseren tussen werkbaarheid en veiligheid, is het belangrijk om rekening te houden met alle facetten rondom de werkplek. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsprocessen, applicaties, maar vergeet ook de wensen van uw medewerkers niet. Breng in kaart hoe de gewenste ICT-architectuur eruitziet, wat de mogelijke toegangsniveaus zijn en zorg ervoor dat werkplekken centraal beheerd kunnen worden. Want door uit te gaan van de specifieke bedrijfssituatie, is het mogelijk om medewerkers de vrijheid te bieden die zij graag willen én tegelijkertijd hun veiligheid te waarborgen.

Cybersecurity voor iedereen – van Enterprise tot MKB

“Vroeger kon de ICT-er niet inzichtelijk maken wat de manager wil zien. En dat kan nu wel”, vertelt Zeger enthousiast. “Het securityplatform van Guardian360 bedient u daarin. Door dit platform te gebruiken hebben organisaties de volledige controle over hun cybersecurity. Van het management tot aan de techneuten. Op een eenvoudige manier en dát is een groot voordeel. En het mooie is dat het systeem via een API gemakkelijk te koppelen is aan eigen systemen. Zo bouwt u bijvoorbeeld rapportages op of maakt u tickets aan vanuit uw eigen Helpdeskpakket. Het is een compleet, schaalbaar én betaalbaar pakket. Voor iedereen beschikbaar, van Enterprise tot MKB. Zodat organisaties zich veilig kunnen opstellen én tegelijktijdig voldoen aan de wet en normeringen.”

Veilig werken in Nederland

De missie van Guardian360? Jeff vertelt: “Nederland en daarbuiten veilig maken op het gebied van cybersecurity. We vinden het heel naar dat organisaties veel investeren in IT-infrastructuur en vervolgens onderuit worden gehaald door cybercriminelen die netwerken platgooien of zelfs gijzelen.” Guardian360 gaat voor een stuk rechtvaardigheid op de digitale snelweg. “Zeger: “We vertrouwen elkaar én het product. En dát is de kracht van de samenwerking die we hebben. Dat stralen we ook uit naar onze klanten.”

Het is niet de vraag of u gehackt wordt, maar wanneer

Guardian360 en T-ICT hebben niet zomaar een partnerrelatie. Jeff: “We doen dingen écht samen en schakelen intensief. Gezamenlijk hebben we een dienst opgezet, waarmee we klanten preventief beveiligen tegen cybercriminaliteit. Want de bakker op de hoek wordt óók gehackt, niet alleen de grote jongens. En daar waar awareness een jaar geleden nog niet aanwezig was, zie je dat nu in sneltreinvaart gaan. De economie vraagt om meer cyberveiligheid en daarom is het extra belangrijk dat wij partners hebben die deze wereld snappen.” Zeger vult aan: “Deze oplossing is een onderdeel van veilig werken. Want het gaat niet alleen om tooling, maar ook om mensen.”

24/7 bescherming tegen kwetsbaarheden

We zetten een aantal voordelen van Guardian360 op een rij:

  • 24/7 proactieve bescherming tegen cybercriminelen door meldingen te genereren én te rapporteren.
  • U bent altijd zelf in control!
  • Er worden meerdere securityscanners gebruikt.
  • Alle data opgeslagen in Nederland.
  • Uitgebreide rapportages.
  • Eenvoudige implementatie én schaalbaar.
  • Guardian360 is ISO gecertificeerd en een 100% Nederlandse organisatie.

Toon aan dat u in control bent

Natuurlijk zijn er meerdere aanbieders van securityplatformen. Het vinden van kwetsbaarheden is één ding, maar het is nét zo belangrijk om afwijkingen van normeringen/ compliancy in kaart te brengen. Jeff: “In Nederland hebben we te maken met veel normeringen. Denk hierbij aan normeringen vanuit de overheid, woningcorporaties, scholen of de zorg. Gevonden IT-kwetsbaarheden kunnen consequenties hebben op normeringen waar men aan moet voldoen. Om die reden vinden we het belangrijk dat ons dashboard niet alleen gelezen en begrepen kan worden door de IT-manager, maar ook door de compliancy officer en/ of andere functionarissen die medeverantwoordelijk zijn voor het IT-securitybeleid. Hierdoor kan het IT-security team van de klant een weloverwogen besluit nemen over het securitybeleid. Want het is allang niet meer alleen de IT-manager die iets over de cyberveiligheid te zeggen heeft, maar ook het MT of een security officer bijvoorbeeld. En met behulp van de data uit ons platform is het mogelijk om tot een gedegen advies te komen.”

“Laat u door ICT-dienstverleners dus niet aanpraten dat u in control bent, maar laat aantonen dat u in control bent. Het gaat ook niet meer om cyberdreigingen, het ís er al”, vertelt Jeff resoluut. Heeft u hier hulp bij nodig of vragen over welke security-oplossing het beste bij uw organisatie past? Neem dan hier contact met ons op.

NIEUWS