banner

Personeelsinterview: Eigenaar van T-ICT Zeger van Twillert

T-ICT is al vele jaren een betrouwbaar en vakkundig bedrijf in de ICT-sector. Het doel van T-ICT is elke dag medewerkers van bedrijven efficiënt en productief laten werken door hun slimme inzet van ICT. Directeur Zeger van Twillert: ,,Elke dag ondersteunen en adviseren wij met een professioneel team (middel)grote organisaties bij het automatiseren en optimaliseren van computernetwerken en infrastructuur.” Het pakket dat het aan de Zuidwenk gevestigde bedrijf biedt is veel breder dan velen denken. Een kijkje in de keuken.

Het familiebedrijf, waarin elf personen werkzaam zijn, heeft een warme band met Bunschoten-Spakenburg, maar is daarnaast ook buiten de dorpsgrenzen actief. Zeger van Twillert richt de aandacht op een drietal onderwerpen: TS VoIP telefonie, TS Systeembeheer en cloudoplossingen. Zeger: ,,Sinds een half jaar zijn we heel actief op het gebied van VoIP telefonie. We zijn daarvoor volledig gecertificeerd. Afhankelijk van het abonnement dat een bedrijf heeft, is TS VoIP telefonie een geweldige oplossing. De tijd dat ondernemers en medewerkers één werkplek hadden ligt alweer enige tijd achter ons. Door de jaren heen zijn we met z’n allen steeds mobieler geworden, met als gevolg dat de werkplek ook steeds mobieler is geworden. Het moet mogelijk zijn overal ter wereld op elk moment van de dag te kunnen werken. Overal en altijd kunnen werken brengt ook uitdagingen met zich mee, ook op communicatiegebied. Om die reden lanceerden wij een half jaar geleden onze nieuwe TS VoIP telefonieoplossing, een telefooncentrale in de cloud.

Veel van onze klanten gaven aan dat het gebruik van mobiele telefonie niet altijd optimaal is. Zo wil niet elke ondernemer en werknemer dat zijn mobiele nummer bekend wordt bij zijn relaties. Ook willen ze altijd en overal bereikbaar zijn op het kantoortelefoonnummer. Tenslotte is het datagebruik in bijvoorbeeld het buitenland te prijzig. T-ICT biedt met TS VoIP telefonie een oplossing voor deze uitdagingen.” Hij vervolgt: ,,TS VoIP telefonie biedt u de mogelijkheid om altijd en overal bereikbaar te zijn op uw kantoortelefoonnummer. Zo kunt u zelf bepalen wanneer u zakelijk bereikbaar bent, zonder dat u daarvoor op kantoor aanwezig hoeft te zijn. Bovendien kunt u via uw mobiel met uw kantoortelefoonnummer naar klanten en leveranciers bellen, zodat dat zij niet uw privénummer te zien krijgen.”

Van Twillert ziet dat de vraag toeneemt, al is het nog wel mondjesmaat. ,,Het wordt stapje voor stapje bekend dat wij dit ook aanbieden. Het mooie aan ons bedrijf is dat wij de kennis in huis hebben. Veel bedrijven die telefonie/VoIP leveren kunnen geen ICT-diensten verlenen. Wij hebben alles onder één dak. Wij zijn een dienstverlenend bedrijf in de ICT-sector met standaard al systeembeheer, helpdesk en cloudoplossingen. Op die manier worden wij steeds aantrekkelijker voor bestaande en nieuwe klanten. Door verbreding van de dienstverlening worden we steeds allrounder. Wij bieden totaaloplossingen aan bestaande klanten en degenen die op zoek zijn naar een allround ICT-bedrijf.” Hij benadrukt tot slot dat het in de bedrijfsgenen zit mensen te helpen. ,,Wij doen zaken met ons hart en zo transparant mogelijk. Dat heeft ons een vaste en trouwe klantenkring opgeleverd.”

Systeembeheer

Er zijn talloze voorbeelden van bedrijven die de afgelopen jaren te maken hebben gehad met virussen. Als bedrijf wil je dit zien te voorkomen. Niet alleen omdat medewerkers daardoor worden gehinderd in hun werk, maar ook omdat gevoelige bedrijfsinformatie op straat kan komen te liggen. Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf bestand is tegen virussen en dat bedrijfsinformatie veilig is opgeslagen? Zeger van Twillert legt uit: ,,Er zijn verschillende oorzaken dat virussen een bedrijf binnendringen. Eén van de oorzaken is dat systemen niet tijdig geüpdatet worden naar de laatste versie. T-ICT biedt daarom al sinds jaar en dag TS Systeembeheer aan. Samen met ons krachtige online anti-spamfilter MailProtector en door maandelijkse updates van systemen uit te voeren is bedrijfsinformatie beter beveiligd en maken virussen veel minder kans binnen te dringen.”

Systeembeheer is vaak een ondergeschoven kindje. Dat brengt grote risico’s met zich mee. ,,Dit is vaak verkeerde zuinigheid. Sommige bedrijven hebben hier geen geld voor over. Totdat er iets gebeurt en het opgelost moet worden. Dan is de rekening vaak pittig. Als mensen niet zorgen voor een dubbele back-up of een back-up op locatie, kun je alles kwijtraken. Er zijn mensen die een engeltje op hun schouder hebben, maar je kunt het risico gewoonweg niet lopen. De gevolgen kunnen groot zijn”, laat Zeger weten. Virussen worden steeds geraffineerder. Mensen worden zo misleid. Hoe wapen je je daar tegen? Zeger: ,,Om dat te voorkomen heb je een goed advies en adequate hulp nodig. Wij bieden dat. T-ICT zorgt voor antivirus/software, een spamfilter en het gebruik van een exchange server. Daarmee sleutelen we het zo dicht, dat de computers uitstekend beschermd zijn. Sommige bedrijven updaten we soms drie keer per dag.”

Cloud

Tot slot aandacht voor cloud computing. Werken in de cloud is immers de toekomst. Het grote voordeel is dat mensen niet meer hoeven te investeren in hardware en dat hun systemen zich bevinden in ruimtes die volledig ISO-gecertificeerd zijn. T-ICT biedt haar klanten ook deze optie. Het bedrijf heeft eigen serversystemen in eigen afgesloten serverkasten staan in Hilversum, Groningen en Bunschoten. Amsterdam volgt nog. Zeger van Twillert somt de voordelen op. ,,De apparatuur staat veilig. Er is 24/7 camerabewaking en fysieke beveiliging door middel van beveiligingsbeambten. Het pand is hermetisch afgesloten. Wil je binnenkomen, dan zijn hier strikte procedures voor. Het pand is brandveilig door het gebruik van stikstof als er brand uitbreekt. Stikstof onttrekt alle lucht uit het pand als er vuur ontstaat.” Zeger geeft aan dat T-ICT op dit gebied volledig gecertifieerd is en nu zelfs rechtstreeks zaken kan doen met bijvoorbeeld gemeenten en ziekenhuizen. Om dat te promoten heeft T-ICT een bureau ingeschakeld. ,,Die moet dit voor ons in de markt zetten.”

T-ICT blijft innoveren in diensten, investeren in klanten en ontwikkelt zich daardoor meer en meer tot een allround en uiterst betrouwbaar ICT-bedrijf. De klanten varen er wel bij.

Interview gepubliceerd in de krant de Bunschoter op 28 oktober

NIEUWS