banner

Personeelsinterview: Systeembeheerder Wijnand van Diermen

Maak kennis met Wijnand. Al jaren een vertrouwd gezicht bij T-ICT als systeembeheerder!

Wijnand, stel jezelf eens voor!

“Ik ben 38 jaar en woon in Bunschoten-Spakenburg. Inmiddels al een hele tijd getrouwd met Ingrid en we hebben samen drie kinderen: Tijn (5), Rens (3) en Wayne (half jaar). Dat is dus een lekkere drukke boel thuis!”

Hoe lang ben je al werkzaam bij T-ICT en hoe ben je hier terecht gekomen?

“Inmiddels werk ik hier al ruim 11 jaar en ben ik momenteel systeembeheerder. Ik ben hier gekomen via een neef van Zeger en vriend van mij destijds. Hiervoor werkte ik bij de helpdesk van Hema op het hoofdkantoor. Maar dat was voor mij wel even reizen en dus niet ideaal. Toen ik over de vacature hoorde, heb ik direct gereageerd. En nu zit mijn werk wel lekker dichtbij. Ideaal!”

En wat doet een systeembeheerder uit Bunschoten-Spakenburg precies?

Iedere dag is heel verschillend. Ik doe het onderhoud en het beheer bij klanten. Zo ga ik bijvoorbeeld op bezoek als er storingen zijn, om dat daar op locatie op te pakken. De ene keer is het een pinnetje plaatsen en de andere keer moet ik een heel netwerk opleveren. Heel erg divers werk en dat bevalt me heel goed. Ik vind systeembeheer, netwerkbeheer, helpdesk et cetera erg leuk! Ook werk ik nauw samen met Gerrit en Sebastiaan om er voor te zorgen dat alles soepel verloopt en onze klanten aan de slag kunnen blijven.

Welke hobby’s vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

“Met regelmaat ben ik in de fitness te vinden of doe ik aan spinning. En natuurlijk kun je me zaterdag bij de Blauwen op het voetbalveld vinden. Maar mijn grootste hobby is toch tijd wel tijd doorbrengen met mijn drie jonge mannetjes!”

Waar onderscheidt T-ICT zich in?

“Het stukje persoonlijke contact, wat ook écht persoonlijk is. Als je mij belt, kun je me altijd gelijk spreken. Ook zitten de meeste klanten bij ons in de buurt, dus kan ik direct langskomen. Wordt het niet dezelfde dag opgepakt, dan is het de dag erna. Maar we proberen vooral problemen te voorkomen en voor te zijn met behulp van ons monitorsysteem. Als er iets mis is, krijgen wij een melding en dan laten we dat aan de klant weten. In de meeste gevallen hebben ze dan nog niks gemerkt en weten ze niet dat er een storing aan komt. En uiteraard los ik dat dan op voor ze. Zo kan de klant gewoon aan de gang blijven en voorkom je vertragingen en ongemak.”

Op zoek naar een systeembeheerder of engineer? Neem vrijblijvend contact op.

NIEUWS