banner

Personeelsinterview: Technical support engineer Martin van Diermen

Maak kennis met Martin. Sinds begin 2018 is hij als gedreven Technical support engineer werkzaam bij T-ICT.

Martin van Diermen, stel jezelf eens voor!

“Mijn naam is Martin van Diermen, 24 jaar en ik kom uit Bunschoten. Ik voetbal bij Eemdijk in een vriendenteam en houd van gamen en gitaar spelen. Daarnaast Fitness ik eigenlijk de hele week.”

Hoe ben je bij T-ICT terechtgekomen?

“Na mijn Multimedia opleiding ben ik gaan werken als narrow-casting engineer voor onder andere beamerinstallaties, maar eigenlijk wist ik op mijn 18e al dat ik in de ICT wilde gaan werken. De service coördinator bij T-ICT is een zakelijke relatie van mijn broer en toen deze aangaf dat ze op zoek waren naar personeel, heeft mijn broer mij aangedragen. Ik zag het als enorme kans om eindelijk in de ICT te gaan werken.”

Waarom koos je voor T-ICT?

“Ik krijg hier de kans om mijzelf te blijven ontwikkelen. Mijn broer is ook werkzaam in de ICT en die vertelde dat je bij andere bedrijven in het begin niet veel mag doen. Bij T-ICT mag ik juist heel veel doen! Daardoor pak ik het snel op en leer ik in korte tijd heel veel. Ik had nooit verwacht dat ik na drie maanden al zo ver zou zijn.”

Wat doe je bij T-ICT?

“Sinds drie maanden werk ik bij T-ICT. Mijn functie is ‘Technical support engineer’. In het kort betekent het dat als klanten vragen hebben, ze mij aan de telefoon krijgen. Vervolgens is het aan mij om de klant te helpen, of als de vraag te ingewikkeld is de juiste collega’s in te schakelen die het verder oppakken. Als ik iets doorstuur naar een collega vraag ik wel hoe het gegaan is, want daar leer ik ook weer van.”

Welke werkzaamheden doe je graag en waarom?

“Zelfstandig helpen van de klant. Dus dat er een vraag binnenkomt van een klant en dat ik hem helemaal zelfstandig kan oplossen. Dit doe ik bijvoorbeeld door mij goed in te lezen in het onderwerp en door best practices te analyseren op internet. Het voelt fijn als ik een klant van dienst kan zijn en al zijn of haar vragen kan beantwoorden.”

Wat maakt jouw functie bij T-ICT zo leuk?

“Er komen veel interessante vraagstukken voorbij. Mijn interesse ligt in de techniek van ICT. Ik denk dat als je iets doet wat je echt interessant vindt, je het ook makkelijker kunt leren. Verder hangt er een goede sfeer en werk ik met leuke collega’s!”

Op zoek naar managed services, een systeembeheerder of een consultant? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

NIEUWS