banner

T-ICT ontzorgt bedrijven bij uitrol Microsoft Teams voor thuiswerken

In 2020 is thuiswerken allang geen nieuw begrip meer, maar het is actueler dan ooit. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat men ineens massaal vanuit huis werkt. Waar het ene bedrijf daar misschien al op ingericht was, zijn anderen nog steeds op zoek naar de beste manier om vanuit huis samen te werken en te communiceren met collega’s en relaties. Om bedrijven hierin te ondersteunen verstrekt Microsoft de licentie voor Teams nu gratis. T-ICT helpt u graag bij de uitrol van de omgeving en biedt indien gewenst support.

Microsoft Teams: binnen 24 uur aan de slag

De afgelopen weken zijn tools voor online samenwerken en videobellen veelvuldig in het nieuws geweest. Meest recent zijn vooral ook de veiligheidsrisico’s van Zoom uitgebreid belicht. Microsoft Teams is een veilig alternatief en biedt bovendien vanuit één oplossing veel meer mogelijkheden om het thuiswerken te vereenvoudigen. Denk aan het delen van bestanden, het geven van presentaties en (indien beide partijen daar toestemming voor geven) het overnemen van een pc tijdens een gesprek in Teams. Daarnaast is het nu niet alleen gratis, maar kunt u er ook binnen 24 uur mee aan de slag! Afhankelijk van het aantal gebruikers duurt het instellen van de accounts slechts twee tot vier uur, maar gezien het huidige aantal wereldwijde gebruikers, heeft Microsoft een vertraging van maximaal 24 uur aangegeven.

Account opzetten: zelf doen of uitbesteden?

Het instellen van een beheeraccount voor Microsoft Teams hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar we zien in de praktijk dat niet iedereen hier de tijd voor heeft. Wanneer het account is opgezet, moeten gebruikers instructies krijgen en moet de applicatie geïnstalleerd worden op alle gewenste devices. U wilt het misschien niet alleen vanaf uw laptop gebruiken, maar bijvoorbeeld ook mobiel. Om u hierin te ontzorgen, helpt T-ICT u graag. Wij zetten het beheeraccount op, verzorgen de installaties en nemen bijvoorbeeld ook uw klantdomein over. Voor het gebruik van Teams is namelijk een Outlook-account nodig. Wanneer gebruikers zelf Teams downloaden en een Outlook-account aanmaken, vindt communicatie plaats vanuit naam@outlook.com. Door het klantdomein over te nemen, koppelen we Teams aan de zakelijke e-mailadressen van uw medewerkers: bijvoorbeeld naam@t-ict.nl. Zo blijft de communicatie zakelijk.

Naast het eenmalig opzetten van het account kunnen wij ook het beheer overnemen. Zo kunnen we u ondersteunen op het moment dat er problemen zijn, autorisaties instellen voor gebruikers of nieuwe gebruikers aanmelden. Hiervoor hoeft u geen serviceabonnement af te sluiten, wij ondersteunen u wanneer u daar behoefte aan heeft en bespreken dan hoeveel tijd wij daarvoor nodig hebben.

Wilt u snel aan de slag met Microsoft Teams? Wij regelen graag een gratis licentie voor u en ondersteunen u desgewenst bij de uitrol en het beheer. Neem voor meer informatie contact met ons op.

NIEUWS