banner

Blog deel 5: Overstappen naar de cloud – Waar moet ik rekening mee houden?

De afgelopen maanden hebben we in verschillende blogs antwoord gegeven op de vraag: waar moet ik als ondernemer rekening mee houden bij een overstap naar de Cloud? In deel vier hebben we het gehad over de kwaliteit van de partners van de Cloud leverancier, transparantie & ICT beheer en het hebben van een duidelijke Service Level Agreement (SLA). In het vijfde en laatste blog van de reeks bespreken we drie onderwerpen: privacy, pay for use en budgetteerbaarheid.

Leg afspraken vast in een privacy overeenkomst.

Veel bedrijven beschikken over privacygevoelige gegevens. Als bedrijf blijft u verantwoordelijk voor deze gegevens. Zelfs wanneer dit staat opgeslagen in een datacenter bij een Cloud leverancier. Het is daarom belangrijk om een privacy overeenkomst op te stellen. Op deze manier weet u zeker hoe uw Cloud leverancier met uw privacy gevoelige gegevens omgaat.

Betaal per gebruiker, per maand.

De meeste Cloud diensten hebben een verdienmodel dat u afrekent op basis van het aantal gebruikers. Het is belangrijk dat u duidelijke afspraken maakt met betrekking tot het opschalen en afschalen van het aantal gebruikers. U wilt immers niet voor een heel jaar betalen als een medewerker bijvoorbeeld maar een half jaar bij u in dienst is.

Budgetteerbaarheid

Omdat je voor veel clouddiensten per gebruiker betaalt zijn investeringen eenvoudig te budgetteren. Voor veel organisaties is dit interessanter dan hun huidige onvoorspelbare ICT omgeving. Let echter wel goed op wat de kosten zijn met betrekking tot het aansluiten en het leveren van support diensten. Als bedrijf wilt u niet worden verrast door bijkomende kosten.

Dit was het laatste blog in deze reeks van vijf. Gedurende deze vijf maanden hebben we vele verschillende gesprekken gevoerd met bedrijven over de Cloud. Elk gesprek was uniek want elk bedrijf heeft weer unieke bedrijfsprocessen.

Wilt u ook eens sparren over de mogelijkheden van de Cloud, dan kan dat natuurlijk. Neem vrijblijvend contact op.

NIEUWS