banner

Zes succesfactoren voor een goede beveiliging

Is uw security up-to-date? En kent u het geheim van goede informatiebeveiliging? Zorgeloos ondernemen is wel zo fijn en goede IT-security speelt daarbij een belangrijke rol. In dit blog vertellen wij u meer over de succesfactoren voor een goede beveiliging van uw onderneming.

1. Beleid

Goede informatiebeveiliging begint met het juiste beleid. Heeft u dit helder geformuleerd? En draagt u het ook uit naar de rest van de onderneming? Want er kan op papier dan wel een heel mooi beleid staan, maar als deze ligt te verstoffen in de kast, komt dat uw IT-security niet ten goede. Zie het opstellen van een goed beleid ook niet als een project, maar als een doorlopend proces. Stuur bij wanneer nodig, want technologie groeit continu. En daarmee ook de wijs- en slimheid van de cybercrimineel.

2. Bewustwording

Creëer bewustzijn. Zorg ervoor dat iedereen zijn rol binnen het beveiligingsproces kent. Of dat nu het up-to-date houden van uw applicaties is, of het juist afsluiten van een laptop is. Alle onderdelen zijn even belangrijk. Bewustwording is essentieel om goede beveiliging te laten ‘leven’.

3. Kennis

Bent u op de hoogte van de laatste mogelijkheden binnen informatiebeveiliging? Of schakelt u daar graag een expert voor in? Kennis van uw gehele IT-security landschap is waardevol én noodzakelijk. Vergeet daarbij niet te kijken naar de laatste (relevante) wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld de GDPR.

4. Passende maatregelen

Wanneer u inzicht heeft in het gehele beveiligingsproces van uw onderneming is het van belang op zoek te gaan naar passende maatregelen die afgestemd zijn op de risico’s voor úw bedrijfsvoering. En dat is voor iedere onderneming anders. Het gaat daarbij niet alleen om de juiste technologie, maar ook welke IT-oplossingen het beste bij uw bedrijfscultuur passen.

5. Communicatie

Tijdens het gehele proces is heldere communicatie het belangrijkste. Begin hier al tijdens het opstellen van het beleid mee en betrek daarbij de hele onderneming, niet alleen het management of uw IT-afdeling. Want goede communicatie draagt ondermeer bij aan het creëren van bewustwording én u vangt vragen eerder af.

6. Onderhoud

Staat uw beveiliging als een huis, houd dat dan zo! Evalueer periodiek of alles nog volgens uw beveiligingsbeleid loopt. En werk bij waar nodig. De technologie verandert continu, maar uw onderneming waarschijnlijk ook. Kijk daarbij naar de toekomst. Wat zijn uw plannen en past de huidige technologie daar nog bij?

Bovenstaande 6 succesfactoren dragen bij aan een sterke beveiliging. Heeft u hier vragen over of bent u benieuwd of uw IT-security op orde is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag meer.

NIEUWS